-Blogg-

Lite av vad som händer och vad som hänt senaste tiden

Tilläggsisolering av vind i Köping

Denna vind byggt på 30-talet har idag tilläggsisolerats med 350mm cellulosa rakt ovanpå det befintliga spånet. Inga luftspalter behövs då det är stängt och lufttätt i takfot. Inte heller behöver spånet skottas ut då det är torrt och fint och fungerar som ett bra tätskikt för luftrörelser. Det observanta ögat kan även se att detta vindsutrymme förmodligen har varit någons pojkrum för länge sedan :)

Vind tilläggisoleras och nybyggt snedtak sprutas utanför Grillby. Luftspaltsskivor monteras utmed takfot på den över 100 år gamla vinden, brandmatta monteras runt murstocken och en gångbrygga monteras för enkel åtkomst  av vinden efter tilläggsisolering. Denna kund kan räkna med en kraftig energibesparing då vinden tidigare endast var isolerad med 150mm spån.

200 kvadrat snedtak med en tjocklek av 400mm isoleras i Stallarholmen. Självklart med cellulosa, denna gång från isocell. Arbetet tar en och en halv arbetsdag med tejpning av insprutningshål och avstädning.

Snickare ringer in oss och låter oss isolera en utbyggnad med 400mm iCell. Här var det lite trångt men vi är inte bortskämda med goda utrymmen i den här branchen:/

En utbyggnad på 25m2 sprutas med 40cm cellulosaisolering. Kunden hade tidigare cellulosa på resterande tak och ville självklart fortsätta med samma material på den nya utbyggnaden!